Gelukkiger worden in je werk

Zit je te balen van je werk? Of haal je geen voldoening meer uit vrijwilligerswerk of het huishouden doen? Dan is het tijd voor verandering. Voor geluk is je dagelijkse werk namelijk erg belangrijk. Je brengt hier een groot deel van je tijd mee door en het is dé plek om jezelf te ontwikkelen en uit te dagen.

Helaas, werk is niet altijd leuk, zelfs je meest ideale droombaan niet. Daar heb je geen invloed op. Je hebt wel invloed op jezelf en hoe je met dingen omgaat. Wij geloven dat je met een positieve mindset je gelukkiger kunt worden. Zelfs als je te maken hebt met chagrijnige collega’s, ondankbare familieleden, lastige klanten, onhaalbare deadlines of bazige managers.

Wat is werkgeluk?

Je kunt werkgeluk heel rationeel bekijken: Je bent gelukkig met je werk als je meer dingen positief vindt dan negatief. Is dat niet zo? Dan doen we twee dingen. Ten eerste gaan we uitzoeken waar je wel gelukkig van wordt op je werk. De kans is groot dat je daar meer van kan doen. Ten tweede, gaan we op zoek naar de dingen waar je ongelukkig van wordt. Die dingen kan je niet altijd beïnvloeden, maar de manier waarop jij ermee omgaat wel. 

Wat als je werk je ongelukkig maakt?

Direct je ontslag indienen? Of al je werk laten vallen? Dat is nogal drastisch. Je hoeft niet direct naar dit laatste redmiddel te grijpen, want er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Volgens ons is de sleutel tot werkgeluk: flexibel zijn. 

Je kunt je dagelijkse werk op een heleboel manieren leuker maken. Heb je een hele bak met vervelend klusjes? Zoek dan naar de onderdelen ervan die je wel leuk vindt. Probeer ook eens een collega of je kinderen te vragen om je te helpen, dan is het in ieder geval gezellig. En op lange termijn bespreek je natuurlijk met je familie/collega’s en je manager hoe jullie ervoor gaan zorgen dat jij leukere dingen te doen krijgt.

Krijg er weer zin in!

Wij zijn heel erg benieuwd wat jij iedere dag doet. Heb je er bewust voor gekozen? Of ben je er zomaar ingerold? Hoe het ook zij, wij vinden dat je gelukkig moet worden van je werk. Ben je dat nu niet? Start dan met een afspraak met één van De Geluksstrategen. Vul dit contactformulier in of app/bel/SMS naar:

Tess: +31(0)6 579 461 70
José: +31(0)6 456 101 39

maak een afspraak