De GelukS|Sleutel G

Gezond leven

Als jij een gezond leven nastreeft, heeft dit een positief effect op je geluksgevoel. Dat houdt in dat je voldoende beweegt en gezond eet.

Wat is nu voldoende beweging? Voor de hersenen is het vooral belangrijk dat je minimaal een half uur tot een uur per dag beweegt. Dan pas heeft het een bewezen effect op je geluksgevoel.

En gezond eten, hoe werkt dat dan in op je geluksgevoel? Nou, wat betreft je voeding is het belangrijk dat je gezond en natuurlijk voedsel eet, wat ervoor zorgt dat je hele lichaam maar ook je geest beter gaat functioneren. Door regelmatig te bewegen en gezond te eten heb je dus veel meer kans om gelukkig te worden.

Maar het werkt ook de andere kant op.

Uit onderzoek blijkt dat geluk niet alleen afhankelijk is van externe levenskansen, maar ook van individuele vermogens om die kansen te benutten. Mensen die gelukkig zijn leven enkele jaren langer dan mensen die dat niet zijn. Het niet tevreden zijn met je leven leidt tot activering van de stressresponse, wat kan leiden tot diverse schadelijke reacties zoals hogere bloeddruk en verminderde werking van het immuun systeem. Het niet gelukkig zijn heeft dus echt een nadelig effect voor je gezondheid!